Botox behandeling Almere

Een Botox behandeling is speciaal voor het ontspannen van spieren in het gelaat die m.n. de verticale frons, de horizontale frons en de kraaienpootjes veroorzaken. Ook heeft dit middel vaak een gunstig effect op hoofdpijn die door spierspanning wordt veroorzaakt.

Wij kunnen hiermee selectief spieren ontspannen die voor een ongewenste gezichtsuitdrukking-en rimpelvorming zorgen.Tevens behandelingen van overmatige transpiratie in oksels en handpalmen. Eén procent van de clienten heeft geen resultaat omdat zij middels hun immuunsysteem het middel onmiddellijk afbreken. In zo’n geval moet dit worden gemeld en zal er naar een bevredigende oplossing voor u worden gezocht. Mogelijke complicaties zijn een hangend ooglid of wenkbrauw, dit is tijdelijk en moet ook gemeld worden zodat wij passende maatregelen kunnen nemen.

Face it Almere gebruikt Dysport Botox
Filler behandeling met Teosyalpen

Geschiedenis van Botox

Bij toeval is in 1987 ontdekt dat botulinetoxine een middel is tegen rimpels en wordt het medisch en cosmetisch toegepast. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van een zeer lage concentratie gezuiverde botulinetoxine die de signaaloverdracht van de aansturende zenuw naar de spier tijdelijk stil legt. Daarmee kan een arts spierspanning tegengaan en op deze manier bijvoorbeeld rimpels verzachten. Een behandeling duurt gemiddeld 5 tot 15 minuten. Het meest bekende merk is Botox, een samentrekking van ‘botulinetoxine’. De stof is ook onder diverse andere merknamen op de markt zoals BoCouture, Azzalure, Xeomin, Vistabel en Dysport.

Cosmetisch wordt de stof toegepast om de aangezichtsspieren selectief tijdelijk te verlammen en zodoende rimpelvorming te onderdrukken. Zo’n behandeling behoudt haar werking gedurende ca. 3-4 maanden. De prijs die hiervoor wordt betaald is een minder expressief gelaat.

Doelgroep

Botuline mag worden toegediend aan volwassenen vanaf 18 jaar oud, onder andere voor de tijdelijke vermindering van rimpels in het gebied tussen en boven de wenkbrauwen. Toediening mag in Nederland alleen worden gegeven door artsen, maar dit hoeft niet in een ziekenhuis te gebeuren. Cosmetische behandelingen worden dan ook vaak uitgevoerd in privéklinieken. Door de fabrikant wordt afgeraden om vaker dan eens in de drie maanden een behandeling met botuline te ondergaan. Het effect van een behandeling houdt meestal tussen de 1 en 6 maanden aan.

Voordat botuline wordt ingespoten, dient er eerst een verdunning gemaakt te worden. Een flesje met 50 units Botox wordt gemengd met 1,25ml 0,9% NaCl-oplossing, een 100 unit flesje met 2,50ml. Zo ontstaat een uiteindelijke concentratie van 4 units per 0,1ml. Boven elke wenkbrauw worden 2 doseringen van 0,1ml ingespoten, de 5de dosis precies tussen de wenkbrauwen in. Per behandeling worden dus 20 units ingespoten.

Botox behandeling Hilversum met Juvapen

Soorten Botox® behandeling bij Face it Almere

Klik op de knop voor een overzicht van de meest gekozen Botox® en filler behandelingen.

×

Welkom bij Face it Almere Chat!

Stel uw vraag hieronder.

× Hoe kan ik je helpen?